TWN Boss 350

  voor  na dit is ons doel

TWN BOSS historic list

Het verhaal

onderdelen lijst

prospectus

brochure Moelln

Overwinter tips

 

Linken 

Ned.TWN register

twn fabriek historie

twn historie2

twn club zwitserland

engelse info twn

Historische Mororfiets Ver.

Ver. Interessante motorrijwielen NH

Ver.Klassieke Motoren

NH routes

cyber motorcycle

twn-triumph.

triumph-boss.de

Hier volgt het verhaal van de restauratie van een TWN Boss 350. (Triumph Werke Nuernberg)

Rond 1980 kwam ik in het bezit van een TWN Boss 350 uit 1955. De motor liep niet en ik heb hem compleet mee naar huis genomen met het plan om de motor fiets te herstellen en op te knappen. Vol enthousiasme heb ik de motor uit elkaar gehaald. Ondertussen bleek er veel meer werk aan de winkel te zijn en ook zag ik tegen de kosten op. Het project is in de hoek van de garage  beland en gestopt. 15 jaar geleden kwam ik toevallig een ex monteur tegen uit de racewereld en die wilde wel eens naar het blok kijken hoe dat er uit zag en  of er een en ander mee te doen was. Al snel kwam hij tot de conclusie dat de zuigers ingevreten waren en ook de cilinders moesten  aangepakt worden, daarnaast mankeerde de versnellingbak in de 3e versnelling ook wat.  En weer is het restauratieplan in de hoek van de garage beland. tot

september 2009 belt mijn kleinzoon Raymond . 19 jarige MTS er, met de vraag- Opa heb je die oude motor nog, Ik heb momenteel veel vrije tijd van school en wil wel proberen die oude motor op te knappen- en zo  is 't gekomen dat het project TWN uit de hoek is gehaald. Niet alleen Raymond maar ook vriend Dennis een klasgenoot van hem werpen zich enthousiast op het projet. Daarnaast is ook Brenda regelmatig onderdelen aan het schuren en schoonmaken.

Eerst worden alle onderdelen verzameld, de papieren en onderdelen tekeningen er bij gehaald en gekeken wat en welke staat  eea is.

Omdat we er in principe van uit gaan dat er zo goed als geen onderdelen te leveren zijn moet alles opgeknapt worden

Het volgende lijstje werkzaamheden ontstaat

frame en alle geverfde onderdelen schoonmaken ontroesten en bewerken en zwart spuiten.

chroomwerk- alle verchroomde delen zijn in slechte conditie. De volgende delen brengen we naar een bedrijf om te laten verchromen en wel- de tank, voorbussen telescoop ,rechter carter deksel, bus  achtervering en het dekseltje van de claxon. Voorlopig doen we het eerst met de oude uitlaten en dempers, deze zijn ook in slechte conditie, maar kunnen afhankelijk van het budget later of vernieuwd of verchroomd worden.

Het motorblok. schoonmaken alles controleren en weer gangbaar maken evt proberen onderdelen die vernieuwd moeten worden vervangen.

De wielen zijn enige tijd geleden al eens geheel zwart gemoffeld en in goede conditie, wel moeten alle remvoeringen en ook de banden vernieuwd worden.

Accu    vernieuwen

Electrisch systeem De bedrading dient geheel vervangen te worden. Onderdelen verder zoveel mogelijk opknappen . De ontsteking ziet er goed uit  dus schoonmaken enz.

 

het werk

voor demontage

de voorpoten


Vr het werk


opbouwen frame
hoe het was  
de uitlaten met extra
 stel bochten

knierubbers en
 logo voor op tank

voorspatbord

Dennis -demontage motorblok

blok met zuigers

de remplaten

de voorrem.
nu de voering nog

de hydraulische achterrem

de hydraulische rem

 
 
vorderingen

laatst bijgewerkt
 11-10-2014

Vervolg restauratie- de opbouw

 
 

 


OPROEP

Wilt U reageren

mail to

 

 

 

 TWN Boss'sen en hun eigenaren , een verzamelpunt voor foto's van TWN Boss'en .

Wilt U meewerken om  TWN Boss 'en op  een website bij elkaar te krijgen, mail me met informatie, kenteken framenummer bouwjaar en verdere gegevens en foto('s). Vermelding evt. alleen met voornaam.

Deze lijst op een aparte BOSS site is NIET bedoeld ter vervanging van het TWN register doch een aanvulling en een overzicht met foto's en informatie over deze motoren.

If you own a TWN Boss please mail me to join the worldwide list of TWN BOSS owners. I will open a list for all the TWN Boss, pics and more information. It will start soon. Mail your name  (or only nickname, number of bike and pics and more info, like history,years you own, and more.

gastenboek  klik hier

 

  historic list twn Boss  routes in Noordhollands Noordkop    op pad met de TWN
Free counter and web stats